hit counter

Miten hankin verkkosivut uudelle yritykselle?

 

Oletko uusi yrittäjä, jolla on loistava liikeidea mutta ei verkkosivuja? Älä huoli – verkkoon pääseminen ja siellä näkyminen uusilla nettisivuilla on yllättävän helppoa, eivätkä uudet verkkosivut yritykselle maksa kovinkaan paljoa. Tässä blogikirjoituksessa näytämme, miten pääset alkuun, ja opastamme sinua löytämään tarpeisiisi parhaiten sopivan web-hostingin sekä verkkosivujen toteuttajan. Aloita yrityksesi rakentaminen jo tänään!

 

Alla kymmene kohtainen tiivistelmä sivujen hakkimisesta uudelle yritykselle.

 

  1. Tee tutkimusta
  2. Päätä verkkosivustosi tarkoitus
  3. Valitse verkkotunnus
  4. Etsi webhotellipalvelu
  5. Suunnittele verkkosivustosi
  6. Kehitä verkkosivustosi sisältö
  7. Optimoi verkkosivustosi hakukoneita varten
  8. Testaa verkkosivustosi
  9. Käynnistä verkkosivustosi
  10. Mainosta verkkosivustoasi

 

1. Tee tutkimusta

 

Ensimmäisenä askeleena uuden yrityksen verkkosivuston hankkimisessa on tehdä tutkimusta. Sinun on määriteltävä, mikä on verkkosivustosi tarkoitus, kuka on kohdeyleisösi ja mitä haluat verkkosivustosi saavuttavan. Kun olet saanut hyvän käsityksen tavoitteistasi, voit aloittaa verkkosivuston luomisen.

 

2. Päätä verkkosivustosi tarkoitus

 

Jokaisella verkkosivustolla on oma tarkoituksensa, olipa sen tarkoitus sitten myydä tuotteita tai palveluita, tarjota tietoa tai luoda johtolankoja. On tärkeää, että päätät verkkosivustosi tarkoituksen ennen kuin aloitat sen rakentamisen, jotta voit varmistaa, että kaikki sisältösi ja suunnitteluelementtisi tukevat tätä tavoitetta.

 

3. Valitse verkkotunnus

 

Verkkotunnus on verkkosivustosi osoite internetissä. On tärkeää valita hyvä verkkotunnus, joka liittyy yritykseesi ja joka on helppo muistaa. Suosittelemme valitsemaan fi-verkkotunnuksen etenkin jos pääasiallinen kehderyhmäsi on Suomessa. Fi-pääte herättää luottamusta ja kertoo heti sekä asiakkaille, että hakukoneille että kyseessä on luultavasti Suomalainen yritys.

 

4. Etsi webhotellipalvelu

 

Verkkohosting-palvelu on yritys, joka tarjoaa tekniikkaa ja palveluja, joita verkkosivustosi on saatavilla internetissä. Kannattaa vertailla eri palveluntarjoajien tarjoamia palvelupaketteja sekä hintoja. Mikäli etsit edullista webhotellia, hyvä vaihtoehto on Netabler tarjoama webhotelli. Mikäli haluat sijoittaa uudet sivut huippunopeaan kotimaiseen pilvipalveluun, kannattaa tutustua Cloudablerin hostingpalveluihin, kuten WP Cloud WordPress hosting.

 

5. Suunnittele verkkosivustosi

 

Kun olet löytänyt webhotellipalvelun, sinun on suunniteltava verkkosivustosi. Voit joko palkata ammattimaisen web-suunnittelijan kuten tai käyttää DIY website builder -työkalua kuten WordPress.

 

6. Kehitä verkkosivustosi sisältö

 

Kun olet suunnitellut verkkosivustosi, sinun on täytettävä se sisällöllä. Tämä sisältää tekstiä, kuvia, videoita ja muuta mediaa, jonka haluat sisällyttää sivustoosi. 7. Optimoi verkkosivustosi hakukoneita varten. Hakukoneoptimointi (SEO) on prosessi, jolla verkkosivustosi saadaan näkyvämmäksi hakukoneiden hakutulossivuilla. Tämä auttaa sinua houkuttelemaan enemmän kävijöitä verkkosivustollesi.

 

8. Testaa verkkosivustosi

 

Kun olet kehittänyt verkkosivustosi sisällön, on tärkeää testata sitä, jotta voit varmistaa, että kaikki toimii niin kuin pitääkin.

 

9. Käynnistä verkkosivustosi

 

Kun olet tyytyväinen siihen, miltä verkkosivustosi näyttää ja miten se toimii, voit julkaista sen internetissä kaikkien nähtäväksi.

 

10. Mainosta verkkosivustoasi

 

Kun verkkosivustosi on toiminnassa, sinun on alettava mainostaa sitä, jotta saat kävijöitä sivustollesi. Voit tehdä tämän verkkomainonnan, sosiaalisen media ja offline-markkinointimenetelmät.

 

Minkälaiset kotisivut sopivat aloittavalle yritykselle?

 

Kun haluat edistää yrityksesi toimintaa, verkkosivusto on yksi tärkeimmistä työkaluistasi. Se on olennainen osa mitä tahansa markkinointistrategiaa, ja sen avulla voit tavoittaa laajan potentiaalisten asiakkaiden yleisön. Koska tarjolla on kuitenkin niin monia verkkosivustovaihtoehtoja, voi olla hankalaa tietää, mikä niistä sopii yrityksellesi.

 

Yksinkertaisin verkkosivustotyyppi on staattinen verkkosivusto. Tämäntyyppinen sivusto sisältää yleensä muutaman sivun tietoa yrityksestäsi, kuten yhteystiedot, tuotteet tai palvelut ja kartta.

 

Staattisia verkkosivustoja käyttävät yleensä yritykset, joiden ei tarvitse päivittää sisältöään säännöllisesti tai joilla ei ole budjettia monimutkaisempaan verkkosivustoon.

 

Seuraava verkkosivustotyyppi on dynaaminen verkkosivusto. Dynaamiset verkkosivustot ovat monimutkaisempia kuin staattiset verkkosivustot, ja ne voivat sisältää esimerkiksi verkkokaupan, asiakaskirjautumisen ja blogin. Tämäntyyppiset verkkosivustot vaativat säännöllisempiä päivityksiä, ja niitä käyttävät usein yritykset, jotka haluavat myydä tuotteita tai palveluja verkossa.

 

Monimutkaisin verkkosivustotyyppi on täysin mukautettu verkkosivusto. Mukautetut verkkosivustot suunnitellaan ja tehdään nimenomaan yrityksesi tarpeisiin, ja ne voivat sisältää kaikki tarvitsemasi ominaisuudet tai toiminnot. Mukautettuja verkkosivuja käyttävät yleensä suuremmat yritykset, joilla on budjetti monimutkaisempaa verkkosivustoa varten.

 

 

yrityksen nettisivujen suunnittelu toteutus
Verkkosivujen suunnittelija piirtää sivujen rakenteesta suunnitelmaa paperille

 

Kuinka paljon verkkosivut maksavat?

 

Verkkosivujen hinta riippuu useista tekijöistä, kuten verkkosivuston tarkoituksesta, kohdeyleisöstä, sisällön määrästä ja siitä, aiotko palkata ammattimaisen verkkosuunnittelijan vai käyttää DIY-sivujen rakennustyökalua.

 

Yleisesti ottaen yrityksen uusi verkkosivusto ei kuitenkaan saisi maksaa muutamaa sataa euroa enempää, ellet sitä ole rakentamassa heti alkuun laajaa tai paljon kustomointia ja erikoisominaisuuksia vaativia sivuja.

 

Kun päätät, kuinka paljon rahaa uuteen verkkosivustoon kannattaa käyttää, on tärkeää ottaa huomioon päämäärät ja tavoitteet. Jos olet vasta aloittamassa, et ehkä tarvitse kaikkia niitä hienouksia, joita kalliimpi verkkosivusto tarjoaa. Jos kuitenkin haluat rakentaa vakiintuneemman verkkoläsnäolon, kannattaa investoida ammattimaisempaan verkkosivustoon jolloin myös hinta nousee helposti tuhansiin.

 

Riippumatta siitä, mikä on budjettisi, on olemassa monia tapoja päästä alkuun. Voit käyttää ilmaista tai edullista verkkosivuston rakennustyökalua, palkata ammattimaisen verkkosuunnittelijan tai jopa rakentaa sivuston itse, jos tunnet olosi varmaksi ja sinulla on aikaa.

 

Tärkeintä on varmistaa, että verkkosivustosi vastaa tarpeitasi ja saavuttaa haluamasi tavoitteet. Huolellisella suunnittelulla ja toteutuksella voit luoda yrityksellesi menestyksekkään verkkoläsnäolon myös kohtalaisen edullisesti.

 

Nettisivujen valitseminen yritykselleSopivatko ilmaiset kotisivut yritykselle?

 

Pienen yrityksen omistajana saatat miettiä, onko ilmainen verkkosivusto oikea valinta yrityksellesi. Loppujen lopuksi jokainen sentti on tärkeä, kun yrität pyörittää menestyvää liiketoimintaa. On kuitenkin useita tekijöitä, jotka on otettava huomioon, ennen kuin päätät, kannattaako maksulliseen verkkosivustoon investoida vai ei.

 

Ensimmäiseksi sinun on kysyttävä itseltäsi, mikä on verkkosivustosi tarkoitus. Jos haluat vain tarjota tietoa yrityksestäsi etkä tarvitse mitään hienoja hienouksia, ilmainen verkkosivusto voi olla hyvä vaihtoehto. Jos kuitenkin haluat myydä tuotteita tai palveluita verkossa, tarvitset vankemman sivuston, joka pystyy käsittelemään liiketoimia ja sisältää lisäominaisuuksia, kuten esimerkiksi ostoskori ja asiakkaan kirjautuminen.

 

Toinen huomioon otettava tekijä on kohderyhmäsi. Jos kohderyhmänäsi ovat paikalliset asiakkaat, ilmainen verkkosivusto voi olla riittävä. Jos kuitenkin haluat tavoittaa suuremman yleisön tai myydä tuotteita ja palveluita kansainvälisesti, tarvitset ammattimaisemman sivuston, joka pystyy käyttämään eri kieliä ja valuuttoja.

 

Lopuksi sinun on pohdittava, kuinka paljon sisältöä haluat sisällyttää verkkosivustollesi. Yksinkertainen sivusto, jossa on vain muutama sivu, voidaan luoda helposti ilmaisella verkkosivuston rakentajalla kuten Google Sites. Jos sinulla on kuitenkin paljon sisältöä tai aiot lisätä uutta sisältöä säännöllisesti, saatat tarvita maksullisen verkkosivuston, jotta tallennustilaa ja kaistanleveyttä riittää.

 

Viime kädessä päätös maksullisen verkkosivuston hankkimisesta tai hankkimatta jättämisestä riippuu erityistarpeesi ja tavoitteesi. Jos haluat vain yksinkertaisen verkkosivuston, jolla voit antaa tietoa yrityksestäsi, ilmainen sivusto voi olla hyvä vaihtoehto.

 

Jos kuitenkin tarvitset vankemman sivuston, jossa on lisäominaisuuksia ja jolla voit tavoittaa suuremman yleisön, kannattaa investoida maksulliseen sivustoon, esimerkiksi Valonity tarjoaa kokonaisvaltaiset WordPress verkkosivut pakettina johon sisältyy kaikki mitä aloittava yritys tarvitsee sivujen toteutuksesta webhotelliin alkaen 190€.

 

Miten mainostan uusia verkkosivuja?

 

Verkkosivuston mainostamiseen on tarjolla monia vaihtoehtoja budjetista riippumatta. Voit käyttää verkkomainontaa, kuten Google Ads (entinen AdWords) tai Facebook-mainontaa, tavoittaaksesi potentiaaliset asiakkaat, jotka etsivät kaltaisiasi yrityksiä. Voit myös mainostaa verkkosivustoasi sosiaalisen median alustoilla, kuten Twitterissä, LinkedInissä tai Instagramissa. Lopuksi voit tavoittaa potentiaaliset asiakkaat myös offline-tilassa esimerkiksi painettujen mainosten, lentolehtisten tai jopa TV- tai radiomainosten avulla.

 

Riippumatta siitä, mitä budjetistasi riippumatta on monia tapoja mainostaa verkkosivustoasi ja tavoittaa potentiaalisia asiakkaita. Huolellisella suunnittelulla ja toteutuksella voit luoda yrityksellesi menestyksekkään verkkoläsnäolon kohtuullisin kustannuksin.

 

 

Kommentoi ja keskustele aiheestaKommentoi ja keskustele!

 

Onko sinulla kysyttävää tai kommentoitavaa tähän artikkeliin liittyen? Tästä pääset keskustelemaan aiheesta Verkkosivut uudelle yritykselle ja muusta asiaan liittyvästä!

Jätä kommentti